AS Roma tankt in Nederlands getinte Serie A-clash vertrouwen voor Ajax-return

AS Roma tankt in Nederlands getinte Serie A-clash vertrouwen voor Ajax-return

11-04-2021 20:02
35

AS Roma heeft vier dagen voor de Europa League-clash met Ajax vertrouwen getankt. De nummer zeven van de Serie A won zondag thuis met 1-0 van nummer elf Bologna en mag nog altijd stiekem hopen op Champions League-voetbal.

De clash in het Stadio Olimpico had een Nederlands tintje: Rick Karsdorp – die het heenduel met Ajax moest missen vanwege een schorsing – deed het laatste kwartier mee, Jerdy Schouten en Mitchell Dijks stonden in de basis bij de gasten. Zij konden niet voorkomen dat Roma op slag van rust de leiding nam. Europa League-topscorer Borja Mayoral kreeg na een lange bal van achteruit vrije doortocht, omzeilde de uitgekomen Lukasz Skorupski en had de 1-0 voor het inschieten.

Wedden

Meer odds

Bologna maakte het de gastheren niet makkelijk, maar die 1-0 van Mayoral bleek genoeg voor drie punten. De ploeg van Paulo Fonseca komt op vijf punten van nummer vier Napoli en is nog niet kansloos in de race om Champions League-voetbal. Donderdagavond mag het vanaf 21.00 uur een 2-1 voorsprong tegen Ajax verdedigen.