Studio Voetbal: Weghorst gooit eigen Oranje-glazen in met corona-uitspraken

Studio Voetbal: Weghorst gooit eigen Oranje-glazen in met corona-uitspraken

12-04-2021 07:28
363

Wout Weghorst heeft geen punten gescoord voor een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Dat stelt Arno Vermeulen, die opkeek van de corona-uitspraken van de VfL Wolfsburg-spits in Duitsland.

Weghorst maakte zaterdag zijn achttiende Bundesliga-goal van het seizoen en flirt in de aanloop naar het EK met een terugkeer in het Nederlands elftal, maar is op dit moment in Duitsland vooral veelbesproken door zijn uitspraken over het coronavirus en vaccinaties. In december zette hij vraagtekens bij de ernst van het virus.

Zaterdag was Weghorst te gast in de studio van de Duitse zender ZDF, waar hij werd geconfronteerd met zijn corona-uitspraken. Ondanks herhaaldelijke vragen van de presentator deed Weghorst er nog steeds geen afstand van. En dat levert hem een karrenvracht aan kritiek op, ook van Vermeulen.

"Ik heb helemaal niets met covid-afzwakkers. Dit helpt niet", zegt de NOS-commentator bij Studio Voetbal over de impact van de uitspraken van Weghorst op een plek in de EK-selectie van Oranje. "Hij mag ervoor kiezen om zichzelf en zijn kinderen niet te vaccineren, dat recht heeft hij helemaal. Maar het geeft toch gedoe."

"Als je straks bij het Nederlands elftal zou zijn, kan daar ook gedoe over ontstaan. Dat wil je niet", vervolgt Vermeulen. "Hij heeft een rare positie ingenomen over het virus, dat het niet zo dodelijk is. Ga morgen even naar een intensive care in Nederland, die liggen stampvol. Waarom zou je als bondscoach gedoe meenemen als hij toch geen basisspeler is?"

Pierre van Hooijdonk denkt niet dat Weghorst zijn eigen glazen ingooit. "Ik geloof erin dat zulke zaken wel gescheiden blijven." Tegen Vermeulen: "Volgens mij heb je het ook weleens gehad over Steven Berghuis, die een gevaarlijk randje zou hebben maar uiteindelijk ook gewoon werd meegenomen door de bondscoach."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s