Van Hooijdonk verbijsterd door Álvarez: Dit kan je nooit uitleggen aan kinderen

Van Hooijdonk verbijsterd door Álvarez: "Dit kan je nooit uitleggen aan kinderen"

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 07:58ma 12-04-2021 om 07:58

Edson Álvarez is zondag tijdens het bezoek van Ajax aan RKC Waalwijk ontsnapt aan een schorsing. Na een tik in de nek van tegenstander Lennerd Daneels kwam hij weg met een gele kaart. Pierre van Hooijdonk is verbijsterd.

Álvarez kreeg een gele kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR greep niet in, waardoor de Mexicaanse middenvelder een schorsing ontloopt. Als hij rood had gekregen, was de mogelijke kampioenswedstrijd van Ajax tegen AZ (25 april) aan zijn neus voorbijgegaan. Daarvoor speelt Ajax tegen FC Utrecht.

"Dit kan je nooit uitleggen aan kinderen die voetbal zitten te kijken", reageert Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Het is gewoon een slaande beweging. Het betaald voetbal is het voorbeeld voor de kinderen en als dit dan toegestaan is..."

Ondanks het feit dat Álvarez met vuur speelde, is zijn slaande beweging volgens de letter van de wet is het geen rood, aldus commentator Arno Vermeulen. "Dit was een vrij overzichtelijke regel. Een slaande beweging was vroeger gewoon rood. Nu hebben ze het over de hardheid en het tempo waarop je het doet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Álvarez rood moeten krijgen?

Ja
51%
Nee
49%
(3286 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws