Afellay voorziet Ten Hag van Ajax-advies: 'Die is het hélemaal kwijt'

Afellay voorziet Ten Hag van Ajax-advies: 'Die is het hélemaal kwijt'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 08:44ma 12-04-2021 om 08:44

Brian Brobbey verdient een basisplaats in de Europa League-return van Ajax tegen AS Roma. Daarvoor pleit Ibrahim Afellay, die vindt dat het anders moet bij de Amsterdammers.

Het loopt niet bij David Neres en Antony, constateert Afellay. En dus moet het anders: volgens de analist van Studio Voetbal verdient Brobbey een kans in de spits, waardoor Dusan Tadic zou opschuiven naar de linkerkant. "Dan is het om het even voor wie je kiest op rechts, Antony of Neres. Kop of munt", zegt Afellay.

"Brobbey heeft keer op keer aangetoond dat hij voor gevaar zorgt als hij erin komt. En die andere twee (Neres en Antony, red.) hebben het al een hele tijd niet meer", vervolgt Afellay. "Ze hebben totaal geen diepte in hun spel. En juist Neres maakt normaal het verschil met zijn diepe loopacties. Maar die is het hélemaal kwijt."

Pierre van Hooijdonk gelooft in de kansen van Ajax tegen Roma. De ploeg van Erik ten Hag moet in de kwartfinale van de Europa League een 1-2 achterstand zien goed te maken. "Ik heb nog steeds hoop, want ze kregen afgelopen donderdag zoveel kansen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws