De Eredivisie-flops: Ajax en Feyenoord ontsnappen aan rood, viertal van Willem II

De Eredivisie-flops: Ajax en Feyenoord ontsnappen aan rood, viertal van Willem II

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 11:00ma 12-04-2021 om 11:00

Eredivisie-speelronde 29 verliep zonder spectaculaire uitschieters en tegenvallers, afgezien van Willem II dan. De Tricolores zakten diep door de ondergrens tegen Heracles Almelo en leveren vier spelers af aan ons wekelijkse floplijstje, waarin we ook vertegenwoordigers van Feyenoord, FC Groningen, Ajax, FC Utrecht, Vitesse, AZ én de Eredivisie-topscorer tegenkomen.

Leeroy Owusu (Willem II)
We beginnen met de rechtsback van dienst: het was drie minuten voor tijd en Owusu dacht bij een 4-0 achterstand een inworp mee te krijgen. Arbiter Pol van Boekel gaf hem echter aan Heracles Almelo en trok een gele kaart voor de Willem II-back, die uit frustratie de bal de tribunes in ramde. Een oliedomme actie van Owusu, tekenend ook voor de onmacht van Willem II in Erve Asito.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Feyenoord werd in de openingsfase onder de voet gelopen door FC Utrecht, maar stelde in de tweede helft orde op zaken en boekte alsnog een cruciale zege in De Galgenwaard. Het kan toeval zijn, maar dat gebeurde nadat Botteghin tijdens de rust werd gewisseld. Die wissel was uit voorzorg: de Braziliaan speelde in de slotfase van de eerste helft met vuur en ontsnapte aan een rode kaart.

Derrick Köhn (Willem II)
Niet alleen de rechtsback, ook de linksback van Willem II heeft – niet voor het eerst dit seizoen – een oneervolle vermelding verdiend. Heracles had voor rust vrij spel op de flank van Köhn en legde met twee goals over rechts de basis voor een probleemloze overwinning. Na een klein uur werd hij naar de kant gehaald.

Gabriel Gudmundsson (FC Groningen)
Ook de linksback van FC Groningen onderscheidde zich in negatieve zin. Gudmundsson ging aan de arm van tegenstander Sherel Floranus hangen, terwijl die nota bene het strafschopgebied uit liep: de lichte – maar bovenal niet zo snuggere – overtreding van de Zweed had een penalty tot gevolg. SC Heerenveen kwam op 0-1 en won uiteindelijk de Derby van het Noorden.

Edson Álvarez (Ajax)
Ajax had al meer moeite met RKC Waalwijk dan het zelf zou wensen, maar Álvarez leek de klus nóg moeilijker te maken. De Mexicaan maakte op slag van rust een slaande beweging in duel met Lennerd Daneels en had net het geluk dat Bas Nijhuis de arbiter van dienst was... "Dit kan je nooit uitleggen aan kinderen die voetbal zitten te kijken. Het is gewoon een slaande beweging", verwoordde Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal.

Simon Gustafson (FC Utrecht)
Het goede nieuws: Gustafson maakte zondag voor het eerst sinds 22 november 2015 een doelpunt namens Feyenoord. Het slechte nieuws: hij speelde vier jaar geleden zijn laatste wedstrijd namens de stadionclub... FC Utrecht beleefde niet veel plezier aan de basisrentree van zijn Zweedse spelmaker, die met een eigen doelpunt een comeback van zijn oude club inleidde.

Mike Trésor (Willem II)
Heel Willem II was om te huilen, maar Trésor maakte het wel heel erg bont in Almelo. Trainer Zeljko Petrovic ergerde zich opzichtig aan de 'flegmatieke' vormgever, die na rust niet terug hoefde te komen en zijn laatste waarschuwing kreeg. "Hoe hij vandaag (zaterdag, red.) speelde, dat kunnen wij niet meer accepteren. Óf die wil nog vijf wedstrijden spelen óf hij wil niet meer spelen..."

Oussama Tannane (Vitesse)
Hij heeft ons al heel veel moois laten zien dit seizoen, maar het kan niet elke week feest zijn. Vitesse worstelde vrijdag met hekkensluiter ADO Den Haag en Tannane moest en zou de held van de avond worden. "Ken je die wedstrijden bij het amateurvoetbal? Iemand uit het eerste elftal moet even invallen bij het vierde elftal. En dan denkt hij: nu ga ik ook echt álles zelf doen", vatte Kenneth Perez het samen bij ESPN. Het resultaat: acht doelpogingen van Tannane, niet één daarvan tussen de palen en een teleurstellende 0-0 in de bekerfinale-generale.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
Nog één Willem II'er dan? Jazeker, ook de clubtopscorer speelde een negatieve hoofdrol. Pavlidis kwam binnen vijf minuten al bij zijn eigen cornervlag terecht en werkte de bal – à la Emile Schelvis – via zijn standbeen over de zijlijn: de inworp van Heracles had een corner tot gevolg, die corner leidde tot de 1-0 en die 1-0 was de aanzet tot een verloren avond. En daar kon ook de Griekse auteur van acht Eredivisie-goals niets aan veranderen.

Myron Boadu (AZ)
Zijn seizoensrecord is veertien competitiegoals, Boadu staat nu op twaalf en is dus hard op weg om zijn PR aan te scherpen. Hij had echter al boven topscorer Giorgos Giakoumakis kunnen staan, als hij iets zorgvuldiger om was gegaan met al zijn kansen. Ook tegen Sparta hield Boadu zijn kruit droog: AZ won met 2-0, maar die score had nog veel hoger uit kunnen vallen.

Giorgos Giakoumakis (VVV-Venlo)
Over Giakoumakis gesproken: we sluiten net als vorige week af met de topscorer van de Eredivisie. Natuurlijk was er voor het dolende VVV en zijn Griekse scherpschutter geen eer te behalen tegen het oppermachtige PSV, maar Giakoumakis uitte zijn frustratie op de verkeerde manier. Totaal onnodige overtreding bij een 0-2 achterstand, een gele kaart én een schorsing voor het duel met Sparta.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws