Tottenham komt met statement na 'weerzinwekkend' geval van racisme tegen Son

Tottenham komt met statement na 'weerzinwekkend' geval van racisme tegen Son

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 10:52ma 12-04-2021 om 10:52

Laatste update: maandag 12 april 2021 om 11:10ma 12-04-2021 om 11:10

Heung-Min Son is zondag na afloop van de wedstrijd Manchester United-Tottenham racistisch bejegend op social media. De Zuid-Koreaan is niet de eerste speler van Spurs die het dit seizoen na een competitiewedstrijd zwaar te verduren krijgt.

Precies een week geleden ontving teamgenoot Davinson Sánchez namelijk eveneens racistische berichten na het gelijkspel tegen Newcastle United. Zondagavond was Son het mikpunt van racistische uitlatingen na de 1-3 nederlaag tegen Manchester United. De aanvaller van Spurs speelde een hoofdrol in de topper tegen United vanwege zijn doelpunt en zijn rol bij een afgekeurd doelpunt van de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer.

Tottenham walgt van de haat via social media en kwam zondagavond met een statement. 'Weer een wedstrijddag en opnieuw een weerzinwekkend geval van racisme jegens één van onze spelers. Het racisme is opnieuw gemeld en er zal geëvalueerd worden wat de beste manier is om dit soort incidenten in de toekomst te kunnen voorkomen. We staan achter je, Sonny.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws