Van Egmond steunt Kooij: 'Ontkomt niet aan discussie, maar kaart is terecht'

Van Egmond steunt Kooij: 'Ontkomt niet aan discussie, maar kaart is terecht'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 11:37ma 12-04-2021 om 11:37

Laatste update: maandag 12 april 2021 om 11:54ma 12-04-2021 om 11:54

Scheidsrechterbaas Dick van Egmond is het niet eens met de kritiek op arbiter Joey Kooij na zijn optreden in de competitiewedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Emmen (1-3). De 29-jarige Kooij gaf Emmen twee strafschoppen en stuurde Fortuna-verdediger Roel Janssen met rood van het veld, maar valt niets te verwijten, aldus Van Egmond.

Bij ESPN legt Van Egmond uit dat Kooij geen blaam treft. "De penalty is wel duidelijk, de speler wordt vastgehouden", analyseert Van Egmond het duel tussen Roel Janssen en Emmen-aanvaller Paul Gladon. "Het wordt een driedubbele straf (penalty, met een man minder verder en een schorsing voor Janssen) als er niet voor de bal wordt gegaan. Roel Janssen kan in deze situatie niet bij de bal en dus is de rode kaart terecht. Je ontkomt er niet aan dat er discussie over ontstaat, maar de kaart is terecht gegeven."

Eerder na de wedstrijd tussen Fortuna en Emmen reageerde hoofrolspeler Janssen zelf furieus op het optreden van Kooij. De centrumverdediger stelde dat Kooij niet kon fluiten. "Ik heb meerdere wedstrijden van hem gezien, het is dramatisch." Kooij zelf gaf de emoties van Janssen te begrijpen. "Er zaten vijf belangrijke beslismomenten in de wedstrijd, waarvan één veel weerstand opleverde. Dat begrijp ik."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws