FC Utrecht krijgt Videoland-documentaire: 'Je gaat genoeg teleurstelling zien'

FC Utrecht krijgt Videoland-documentaire: 'Je gaat genoeg teleurstelling zien'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 12:14ma 12-04-2021 om 12:14

De spelers, technische staf en beleidsbepalers van FC Utrecht worden dit seizoen gevolgd door een cameraploeg. René Hake en Willem Janssen moesten even wennen, maar hopen op een mooie documentaire op streamingdienst Videoland.

Het idee voor een documentaire kwam vanuit Utrecht zelf: de huidige nummer zeven van de Eredivisie wilde zijn vijftigste verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Volgens de Volkskrant moeten 'alleen nog de handtekeningen worden gezet' onder een contract met Videoland. Al het hele seizoen wordt er gewerkt aan het filmdocument met zes delen van veertig minuten, in de stijl van de Netflix-hit Sunderland 'Til I Die.

"In het begin was het wel even wennen", zegt trainer Hake, die in november het stokje overnam van John van den Brom na diens bliksemvertrek naar KRC Genk. "Dan denk je: wat doet die camera hier. Maar je raakt er al snel aan gewend en nu merk ik niet eens meer dat die er is." Janssen, aanvoerder van Utrecht, verwacht een 'vrije rauwe' documentaire. "Er is dit seizoen genoeg teleurstelling geweest, dat ga je ook zien. Wij moeten ervoor zorgen dat het alsnog een vrolijk einde krijgt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws