'Als ik bij Ajax mijn voeten laat spreken, kan ik zomaar in Oranje-picture komen'

'Als ik bij Ajax mijn voeten laat spreken, kan ik zomaar in Oranje-picture komen'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 13:59ma 12-04-2021 om 13:59

Laatste update: maandag 12 april 2021 om 14:14ma 12-04-2021 om 14:14

Jurriën Timber maakt zich op voor het EK, maar het is nog de vraag op welk eindtoernooi hij actief zal zijn. Na zijn doorbraak bij Ajax wordt de negentienjarige verdediger van Jong Oranje ook getipt voor het Nederlands elftal.

Frank de Boer heeft de EK-selectie van Oranje al voor negentig procent rond, zo liet de bondscoach weten na de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Maar bij de samenstelling van zijn ploeg passeert mogelijk ook de naam van Timber de revue.

"Uiteindelijk is dat wel een droom", zegt Timber over Oranje tegen het Algemeen Dagblad. Is hij teleurgesteld als hij straks toch ontbreekt? "Een teleurstelling zal het nooit zijn, want de kwartfinale met Jong Oranje spelen tegen Frankrijk is ook heel mooi. Ik moet mijn voeten laten spreken bij Ajax, dan kun je zomaar snel in de picture komen bij Oranje."

Timber speelt in 2021 vrijwel alles bij Ajax, maar moest kort voor de start van het EK afhaken bij Jong Oranje. Naar verluidt door een coronabesmetting. Timber is er eind mei wel 'gewoon' bij als de Nederlandse talenten in de kwartfinale Frankrijk treffen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Timber een kans in het Nederlands elftal?

Ja
62%
Nee
38%
(1021 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws