Perez begrijpt vragen van journalisten niet: 'Ik zou het weigeren als bondscoach'

Perez begrijpt vragen van journalisten niet: 'Ik zou het weigeren als bondscoach'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 14:58ma 12-04-2021 om 14:58

Kenneth Perez vindt het van de zotte dat trainers bij persconferenties en interviews constant vragen moeten beantwoorden over spelers die niet in actie komen. Het geval met Dick Advocaat en Róbert Bozeník ziet hij als lichtend voorbeeld.

Advocaat maakte vrijdag, twee dagen voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-2), duidelijk dat hij niet overtuigd is van Róbert Bozeník. "Ik denk dat ik heb laten zien hoe ik erover denk. Het kan beter", zei de Feyenoord-trainer over de Slowaakse spits, die na zijn basisplaats tegen Fortuna Sittard in Utrecht weer negentig minuten op de bank.

Perez denkt er het zijne van, maar richt zich niet op Advocaat. "Het is typisch journalisten om te vragen naar spelers die er niet zijn", reageert Perez bij Dit Was Het Weekend van ESPN. "Hetzelfde geldt voor het Nederlands elftal: de bondscoach moet altijd eerst vijf antwoorden geven waarom die, die en die spelers er niet bij zijn. Dat zou ik weigeren als bondscoach: ik praat alleen over spelers die er wel bij zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws