Gakpo 'hoopt op kans' bij Oranje: 'Eer dat ze me noemen, ik ben er klaar voor'

Gakpo 'hoopt op kans' bij Oranje: 'Eer dat ze me noemen, ik ben er klaar voor'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 15:22ma 12-04-2021 om 15:22

Cody Gakpo denkt dat hij er klaar voor is om in het grote Oranje te spelen. De 21-jarige aanvaller is bezig aan een goed seizoen voor PSV en blonk uit op het EK onder 21. Daardoor nam de roep om Gakpo in het Nederlands elftal bij veel mensen toe.

Tegen VVV-Venlo liet Gakpo zich met de openingsgoal gelden bij PSV. Dat duel eindigde uiteindelijk in 0-2 voor de Eindhovenaren. De afgelopen weken werd er in veel voetbaltalkshows geopperd dat de PSV'er een kans bij het grote Oranje moet krijgen. "Ik kijk die programma's zelf niet echt, maar ik kreeg wel te horen dat het over mij ging", vertelt Gakpo daarover, in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik vind het een eer dat ik word genoemd voor het grote Oranje."

Vindt Gakpo zelf ook dat hij klaar is voor het Nederlands elftal? "Na mijn blessure heb ik me goed teruggewerkt, ik ben fitter en fitter geworden en nu helemaal topfit", doelt de buitenspeler bij Voetbal International op de enkelblessure waar hij eerder dit seizoen mee kampte. "Ik denk wel dat ik er klaar voor ben. Ik hoop dat ik die kans kan krijgen."

Gakpo speelde dit seizoen tot dusver achttien competitieduels voor PSV. Daarin was hij goed voor zes goals en twee assists. Gakpo kon dit seizoen dus niet alle wedstrijden meedoen bij PSV, door de enkelblessure die hij opliep bij Sparta in januari.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws