Details Neymar-move onthuld: 'Wilde een deel van het bedrag geven via hotelketen'

Details Neymar-move onthuld: 'Wilde een deel van het bedrag geven via hotelketen'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 16:14ma 12-04-2021 om 16:14

Wagner Ribeiro, de voormalige zaakwaarnemer van Neymar, heeft een opmerkelijk boekje open gedaan over de sensationele transfer van de Braziliaan naar Paris Saint-Germain. Ribeiro onthult de saillante details van het PSG-aanbod aan Neymar. Ook stelt hij dat iedereen zich tijdens de onderhandelingen moest verstoppen.

"In de zomer van 2016 sprak ik met Neymar, zijn vader, Nasser Al-Khelaifi (de president van PSG, red.) en Olivier Létang (toenmalig directeur spelerszaken van PSG, red.) af op Ibiza", vertelt Ribeiro in gesprek met L'Équipe. "We spraken af op de bovenste verdieping van een hotel. We verstopten ons, zodat niemand kon een foto maken. Toen gingen we in onderhandeling."

Vervolgens gaat de voormalig agent van Neymar dieper in op de onderhandelingen. "Al-Khelaifi deed een prachtig aanbod. Neymar verdiende elf miljoen euro per jaar bij Barcelona. PSG bood hem 26 miljoen euro per jaar. Ik vroeg daarna om veertig miljoen euro! Al-Khelaifi antwoordde dat hij het zou overwegen. Ook zei Al-Khelaifi dat hij een deel van het bedrag zou kunnen geven in de vorm van een hotelketen op Neymar zijn naam, waarvan hij dan een percentage zou verdienen. Het was bizar!"

In de zomer van 2016 maakte Neymar de overstap van Barcelona naar Paris voor 222 miljoen euro. Daarmee is de vleugelaanvaller nog altijd de duurste speler aller tijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws