Perez hekelt Twente en PSV: 'De speler is er de dupe van en dat is niet chic'

Perez hekelt Twente en PSV: 'De speler is er de dupe van en dat is niet chic'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 17:32ma 12-04-2021 om 17:32

Kenneth Perez vindt de handelswijze van FC Twente en PSV 'niet chic'. Volgens de analist van ESPN is Joël Drommel, die naar alle waarschijnlijkheid na dit seizoen naar Eindhoven trekt, het slachtoffer geworden van de transferonderhandelingen.

Maandag werd bekend dat de transfer van de doelman naar PSV in een stroomversnelling is gekomen en Perez weet wel hoe dat zit. "De ouderwetse transfertruc van clubs is hier weer toegepast", zegt hij tijdens Voetbalpraat op ESPN. "Dat gaat altijd ten koste van een speler. Hij komt een contract overeen, verdient een bepaald salaris en krijgt in de toekomst ook nog eens 25 procent van een toekomstige transfersom. Maar dat krijg je natuurlijk never nooit."

In dit geval zou Drommel afgezien hebben van dat bedrag om de transfer naar Eindhoven te kunnen maken. "Maar wat gebeurt er dan?", laat de Deense analist optekenen. "Twente vraagt 25 procent te veel en dan wil PSV niet betalen, maar als Drommel zijn deel laat vallen kan het opeens wel rond komen. Daar is de speler de dupe van en dat vind ik niet chic. De speler denkt met het afsluiten van zo'n clausule wat te kunnen verdienen, maar dat komt zelden of nooit tot uitkering."

Jan Streuer, technisch directeur van FC Twente, liet maandag al aan diverse media weten dat de transfer van de goalie uit Bussum rond is. De clubs hebben nog geen officieel bericht naar buiten gebracht, maar dat zal niet lang meer duren.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Perez?

Ja
62%
Nee
38%
(1127 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws