Done deal: PSV heeft eindelijk beet en verzekert zich van Drommel

Done deal: PSV heeft eindelijk beet en verzekert zich van Drommel

16-04-2021 09:51 Laatste update: 11:08
75

Joël Drommel verdedigt volgend seizoen het doel van PSV. De Eindhovenaren zijn tot een akkoord gekomen met FC Twente en halen de doelman na dit seizoen naar het Philips Stadion.

Drommel tekent een contract voor vijf seizoenen in Eindhoven. PSV en Twente doen geen uitspraak over de transfersom die bij de deal gemoeid is. De huidige nummer twee van de Eredivisie zou volgens het Eindhovens Dagblad 3,5 miljoen euro op tafel leggen voor de doelman.

Zelf is Drommel erg blij met zijn overstap naar PSV. "Vanaf het eerste gesprek, heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet", vertelt hij tegenover clubkanalen van de Eindhovenaren. "De club en Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik wil het seizoen goed afsluiten en kijk enorm uit om daarna aan te sluiten bij PSV en kennis te maken met de spelersgroep en overige stafleden."

Ook technisch manager John de Jong is verheugd dat de deal nu rond is. "Met het aanstaande vertrek van Lars Unnerstall en de mogelijkheid dat Yvon Mvogo terugkeert naar RB Leipzig in ons achterhoofd, wilden we er zeker van zijn bij de start van het seizoen te beschikken over een betrouwbare keeper die de kwaliteiten heeft om voor PSV te spelen", vervolgt De Jong. "Dat is met het aantrekken van Joël gelukt."

De onderhandelingen liepen bijzonder stroef, omdat Twente een hoge transfersom eiste en PSV daar niet aan wilde voldoen. Naar verluidt is de deal in een stroomversnelling geraakt toen Drommel aangaf zijn percentage van de transfersom wel af te willen staan. Met het binnenhalen van de keeper uit Bussum rijst de vraag of Mvogo na dit seizoen nog actief zal zijn in Eindhoven. De Zwitser wordt voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig, maar kan na dit seizoen terug.

Drommel debuteerde in februari 2015 in het betaalde voetbal bij Jong FC Twente en maakte ruim een half jaar later zijn debuut in het eerste elftal. De 24-jarige keeper verdiende vanaf het seizoen 2018/2019, waarin de Tukkers kampioen van de Keuken Kampioen Divisie werden, een vaste plek onder de Twentse lat en stond die ook niet meer af.