'Denk dat PSV uitstekende keus is, bij Ajax wachten hoe het gaat met zaak Onana'

'Denk dat PSV uitstekende keus is, bij Ajax wachten hoe het gaat met zaak Onana'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 19:10ma 12-04-2021 om 19:10

Laatste update: maandag 12 april 2021 om 19:34ma 12-04-2021 om 19:34

Eric Weghorst, voormalig keeperstrainer en hoofd-opleidingen bij FC Twente, kan gezien worden als de ontdekker van Joël Drommel. Hij haalde de sluitpost op zijn zestiende van IJsselmeervogels naar FC Twente. Weghorst denkt dat PSV een goede stap is voor Drommel, beter dan Ajax op dit moment.

Een jaar of zeven geleden gaf Weghorst een clinic voor Nike in Zeist toen Drommel indruk op hem wist te maken. Technisch ontbrak er nog het een en ander aan, maar dat kwam omdat Drommel op dat moment pas één jaar onder de lat stond. Daarvoor stond hij ingeschreven als middenvelder bij de profopleiding van FC Omniworld.  

"Die zaterdag daarop ben ik naar de wedstrijd van IJsselmeervolgels B1 gegaan. Ik heb hem bekeken en na afloop feedback gegeven", vertelt Weghorst in gesprek met TC/Tubantia. "Ik merkte dat dat enorm werd gewaardeerd door Joël en zijn vader. Later kwamen er meer clubs op hem af en werd de concurrentie groot. Hij kon naar FC Utrecht en AZ bood hem een proefwedstrijd aan. Ik heb toen gezegd: doen, ga maar kijken wat je ervan vindt. Die opstelling vond de familie mooi. Door die interesse en eerlijkheid hadden ze meteen het beste gevoel bij ons."

PSV of Ajax?
Weghorst denkt dat PSV een prima stap is voor Drommel. "Ik denk dat PSV een uitstekende keus is. Bij Ajax moet je maar afwachten hoe het verder gaat met de zaak Onana. Stel, er gaat een half jaar van zijn straf af, dan kom je op de bank terecht. Want Onana speelt altijd. En dan heb je ook nog te maken met Maarten Stekelenburg die het prima doet. PSV is een topclub in Nederland, die elk seizoen Europees speelt. Daar gaat hij straks elke week spelen. Ook met het oog op Oranje is dat heel goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws