'Slecht nieuws voor ADO: Cosinus Group zet streep door potentiële overname'

'Slecht nieuws voor ADO: Cosinus Group zet streep door potentiële overname'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 20:11ma 12-04-2021 om 20:11

Slecht nieuws voor ADO Den Haag, dat niet in handen gaat komen van Cosinus Group Capital Partners. De investeringsmaatschappij had sinds enkele weken een akkoord met United Vansen, de Chinese eigenaar van ADO, maar heeft het overeengekomen bedrag niet betaald. De deal gaat daarom niet door.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De deal was op een haar na rond. Hagenaar Anthony Rothengatter was de verantwoordelijke, als executive partner namens Cosinus Group, voor de deal met United Vansen. De twee partijen kwamen er snel uit met de Chinese ADO-eigenaar. De handtekeningen werden gezet en bij ADO werd er verwacht dat een overdracht van de aandelen aanstaande was.

Het overeengekomen bedrag werd echter nooit op de bankrekening van United Vansen gestort. Bronnen hebben aan het AD gemeld dat Cosinus Group na het tekenen van het contract nog bezig is geweest om investeerders aan te trekken om de deal te bekostigen. Dat lukte echter niet. Het bedrijf liet meerdere betalingstermijnen verstrijken, waarna United Vansen de stekker uit de deal trok.

De overname is hierdoor van de baan. De Chinese eigenaar moet opnieuw gaan onderhandelen over de verkoop van de aandelen. Er is op dit moment geen concrete beslangstelling van andere partijen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws