Uitspraken Janssen over 'arrogant ventje' Kooij krijgen mogelijk een staartje

Uitspraken Janssen over 'arrogant ventje' Kooij krijgen mogelijk een staartje

12-04-2021 20:39 Laatste update: 21:02
84

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar Fortuna Sittard-verdediger Roel Janssen, die afgelopen weekend met rood naar de kant werd gestuurd na een overtreding op FC Emmen-aanvaller Paul Gladon. Janssen noemde scheidsrechter Joey Kooij na afloop 'een arrogant mannetje'.

Janssen stak zijn woede na afloop niet onder stoelen of banken voor de camera van ESPN. "Er valt ook niet te praten met die man, heel arrogant ventje, dus daar kun je toch niets mee", doelde hij op Kooij. "Deze jongen kan gewoon niet fluiten. Het is gewoon verschrikkelijk. Ik heb meerdere wedstrijden van hem gezien, het is gewoon dramatisch."

Naar aanleiding van die uitspraken is de aanklager een vooronderzoek gestart, om te kijken of het tot een tuchtzaak moet komen. Janssen hield Gladon kort vast en ontnam hem daarmee een scoringskans. Kooij reageerde een dag later bij Goedemorgen Eredivisie op het incident. "Natuurlijk is dat niet leuk om te horen. Ik denk dat als Roel dit terugziet, hij ook denkt: misschien is het niet heel handig dat ik het zo gedaan heb."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie