Roda JC maakt 2-0 achterstand ongedaan in derby tegen MVV, punt voor Almere

12-04-2021 21:57 Laatste update: 22:00
86

Almere City heeft averij opgelopen in de strijd om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg speelde in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen SC Telstar. De Limburgse derby tussen MVV en Roda JC was een prooi voor Roda, terwijl Jong AZ gehakt maakte van FC Dordrecht.

Almere City - SC Telstar 0-1
Almere City heeft duur puntenverlies geleden tegen SC Telstar. De ploeg speelde in eigen stadion met 1-1 gelijk tegen Telstar. Lang leek het een nederlaag te worden voor Almere, maar diep in blessuretijd maakte Radinio Balker de 1-1 op aangeven van Jorrit Smeets. Na ongeveer een kwartier spelen had Glynor Plet Telstar op voorsprong gezet.

Almere pakt door het gelijke spel de derde plaats weer over van NAC. SC Cambuur en De Graafschap blijven staan op plaatsen één en twee in de Keuken Kampioen Divisie.

MVV Maastricht - Roda JC 2-4
De Limburgse derby tussen MVV en Roda JC was er eentje vol spektakel. Er vielen zes doelpunten, waarbij de teller uitsloeg in het voordeel van de uitploeg. De ploeg van trainer Jurgen Streppel moest er echter diep voor gaan. MVV had al binnen twintig minuten spelen een voorsprong te pakken via Jerome Deom en Joy Lance Mickels.

Een kwartier later stond het echter alweer 2-2. Patrick Pflücke en Richard Jensen waren trefzeker en zagen hoe Roda voor rust zelfs de voorsprong pakte. Fabian Serrarens legde de 2-3 achter MVV-keeper Mike Havekotte.

Door een snelle rode kaart voor Thibaut Van Acker in de tweede helft werd de opdracht voor MVV nog een tikkeltje lastiger. Richard Jensen besliste het duel halverwege het tweede bedrijf definitief in het voordeel van Roda door de 2-4 binnen te werken uit een hoekschop.

Jong AZ - FC Dordrecht 4-0
Een kansloze avond voor FC Dordrecht op bezoek bij directe concurrent Jong AZ. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 4-0 eindstand op het scorebord in het voordeel van de Alkmaarders. Bram Franken en Richonell Margaret zorgden bij rust voor een 2-0 voorsprong, Jelle Duin en Mohamed Taabouni bouwden die score in de tweede helft uit tot 4-0.