Derksen komt met transfernieuws: Groningen heeft opvolger van Padt binnen

Derksen komt met transfernieuws: Groningen heeft opvolger van Padt binnen

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 22:34ma 12-04-2021 om 22:34

Peter Leeuwenburgh wordt de nieuwe keeper van FC Groningen. Dat zegt Johan Derksen maandagavond tijdens Veronica Inside. De nestor van het tv-programma weet dat de 27-jarige goalie dinsdag medisch gekeurd zal worden.

Derksen laat weten dat de transfer van Leeuwenburgh naar Groningen zo goed als rond is en dat de doelman, mocht de medische keuring geen problemen opleveren, deze week nog gepresenteerd wordt. De afgelopen drie seizoenen stond Leeuwenburgh onder contract bij Cape Town City in de hoogste divisie van Zuid-Afrika.

Het huidige seizoen in Zuid-Afrika werd echter stilgelegd en dus hoopte de 1 meter 96 lange doelman terug te kunnen keren naar Nederland. Eerder doorliep hij de volledige jeugdopleiding van Ajax en keepte hij een jaartje op huurbasis voor FC Dordrecht. Tot een debuut in het eerste elftal van de regerend landskampioen kwam het niet.

Verder kwam Leeuwenburgh ook nog in actie voor Oranje onder 17 en Oranje onder 19. Groningen ziet in hem de perfecte opvolger voor Sergio Padt, die na dit seizoen naar het Bulgaarse Ludogorets zal vertrekken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws