Na invalbeurt van De Jong draait Sevilla het om, Everton doet slechte zaken

12-04-2021 23:17
16

Sevilla heeft een knotsgekke wedstrijd winnend weten af te sluiten. De nummer vier van de Spaanse Liga won met 4-3 bij Celta de Vigo en sluit daardoor stiekem aan bij de top-drie.

Celta de Vigo - Sevilla 3-4
De wedstrijd in Balaídos werd meermaals op zijn kop gezet. Jules Koundé zette Sevilla op voorsprong, maar daarna draaide Iago Aspas met twee goals de wedstrijd om. De gasten uit Andalusië kwamen na ruim een half uur op gelijke hoogte via Fernando (2-2) en vervolgens bracht Brais Méndez Celta toch weer aan de leiding.

Na de rust kwam de thuisploeg niet meer in de wedstrijd. Sevilla pakte de regie in handen en slaagde er ook in om de drie punten definitief mee naar huis te nemen. Ivan Rakitic (3-3) en Alejandro Papu Gomez werden de gevierde mannen voor de ploeg van Luuk de Jong, die na 64 minuten inviel. De zege brengt de formatie van trainer Julen Lopetegui tot op zes punten van koploper Atlético Madrid, vijf van nummer twee Real Madrid en vier van FC Barcelona.

Brighton & Hove Albion - Everton 0-0
The Toffees strijden nog altijd om Champions League-voetbal en konden met een overwinning aan de Engelse zuidkust de zevende plek van Tottenham Hotspur overnemen. Dat lukte echter niet. Brighton, waar Joël Veltman basisspeler was, weerde zich kranig en sleepte er uiteindelijk een doelpuntloos gelijkspel uit. Everton blijft achtste en The Seagulls zijn de nummer vijftien.