Wijndal is 'uitgeleerd' bij AZ: 'Denk dat het voor hem de subtop zal gaan worden'

Wijndal is 'uitgeleerd' bij AZ: 'Denk dat het voor hem de subtop zal gaan worden'

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 23:36ma 12-04-2021 om 23:36

Barry van Galen denkt niet dat Owen Wijndal de stap van AZ naar een absolute topclub zal gaan maken. Het clubicoon van de Alkmaarders verwacht dat een Europese subtopper zich voor de linksback zal melden.

Wijndal is al twee seizoenen de onomstreden linksback van AZ en maakt veel indruk bij de Alkmaarders. Bondscoach Frank de Boer geeft hem ook steeds meer kansen in Oranje en dus lonkt volgens Van Galen een volgende stap. "Hij is ondertussen wel uitgeleerd bij AZ, dus dan is het logisch dat je een volgende stap wil en naar de top wil", zegt hij tegen NH Sport.

Toch verwacht de gewezen middenvelder niet dat het van een absolute toptransfer zal gaan komen. "Ik denk dat het de subtop zal worden. Je gaat niet van AZ naar de absolute top, dat is gewoon zeker. Een club als Bayern München bijvoorbeeld, die doen dat niet. Die kijken eerst wat er bij Wolfsburg speelt, of iets dergelijks."

De 21-jarige Zaandammer debuteerde in februari 2017 in het eerste elftal van AZ en heeft ondertussen in 69 competitiewedstrijden meegespeeld. Scoren lukte hem daarin pas één keer: vorig seizoen maakte Wijndal een goal tegen ADO Den Haag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws