Willem II heeft snel punten nodig: 'Vernederend, onacceptabel en amateuristisch'

Willem II heeft snel punten nodig: 'Vernederend, onacceptabel en amateuristisch'

12-04-2021 23:50
13

Willem II verloor zaterdagavond met 4-0 van Heracles Almelo en moet snel uit een ander vaatje gaan tappen om zich te kunnen handhaven in de Eredivisie. Dat weet ook Pol Llonch, die zich schaamde voor de prestatie die zijn ploeg neerzette.

De mentale weerbaarheid laat Willem II dit seizoen vaak in de steek en ook in Almelo was het raak. Llonch kraakte harde noten. "Het was echt vernederend", valt te lezen in de maandageditie van het Brabants Dagblad. "Dat we het zelf zo weggeven is onacceptabel, zeker in onze situatie. De teamspirit die er de afgelopen weken was, heb ik niet gezien. Je mag best een keer verliezen, maar niet zo."

In de eerste helft scoorde Heracles twee keer en ook vlak na rust was het tweemaal raak voor de zwart-witten. De Tilburgers lieten het gelaten over zich heen komen. "Om goede resultaten te halen, moet je het eigenlijk lang op 0-0 houden", weet Llonch. "Maar dit seizoen, ik weet niet.. Als we op achterstand komen, storten we in. Wat we vanavond hebben laten zien was gewoon amateuristisch. Echt ongelooflijk."