Nijhuis staat achter Álvarez-beslissing: 'Moet echt 'pats' een slag zijn'

Nijhuis staat achter Álvarez-beslissing: 'Moet echt 'pats' een slag zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 06:55di 13-04-2021 om 06:55

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 07:03di 13-04-2021 om 07:03

Scheidsrechter Bas Nijhuis staat achter zijn beslissing om Edson Álvarez geen rode kaart te geven. De Mexicaanse middenvelder van Ajax maakte zondag een slaande beweging naar RKC Waalwijk-speler Lennerd Daneels, maar hij kwam weg met geel.

"Die regels zijn echt duidelijk veranderd", legt Nijhuis uit bij Veronica Inside. "Het gaat om de brutaliteit en als je iemand slaat vind ik het ook nog wel een verschil of je het in het gezicht of op het lichaam doet. Hij deed het op de rug."

Onder meer Pierre van Hooijdonk liet zich fel uit over de actie van de Ajacied. "Het is gewoon een slaande beweging. Het betaald voetbal is het voorbeeld voor de kinderen en als dit dan toegestaan is...", liet de oud-international weten bij Studio Voetbal. Daar kan Nijhuis weinig mee. "De regels zijn veranderd en het moet echt 'pats' een slag zijn", legt de arbiter uit. "Er moet brutality inzitten om naar rood te gaan. Ik had eerder dit seizoen bij PSV-Feyenoord precies hetzelfde met Kökcü."

"Ik vind dit echt maximaal geel", vervolgt Nijhuis over Álvarez. "Ik loop weg en zie de arm wel, maar niet waar hij hem precies raakt. Ik krijg direct contact met mijn assistent en de VAR kijkt er ook naar." Presentator Wilfred Genee vraagt Nijhuis of hij het normaal vindt dat spelers slaan: "Het is niet normaal, daarom krijgt hij ook een gele kaart", besluit de leidsman.

Ajax won dankzij een acrobatische treffer van Sébastien Haller met de kleinst mogelijke marge in Waalwijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Álvarez rood moeten krijgen?

Ja
51%
Nee
49%
(3286 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws