Ajax blijkt toch niet 'kil': 'Fout gezien, ik kon ze midden in de nacht bellen'

Ajax blijkt toch niet 'kil': 'Fout gezien, ik kon ze midden in de nacht bellen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 07:14di 13-04-2021 om 07:14

Kostas Lamprou keert op zijn schreden terug. De Griekse doelman noemde Ajax in 2012 een 'kille' club. Hij speelde toen bij Feyenoord, nadat hij eerder korte tijd in de jeugdopleiding van de Amsterdammers had doorgebracht.

"Feyenoord is een familie, Ajax is kil", stelde Lamprou destijds. "Daardoor kreeg ik veel over me heen, ook omdat ik toen bij Feyenoord speelde", reageert hij op zijn uitspraken bij VI Live. "Ik heb toen gezegd: als je vijftien jaar bent, mijn moeder sprak de taal niet en er gebeurde van alles. We moesten alles zelf regelen in een nieuwe omgeving. In mijn beleving was het normaal dat ik Ajax als afstandelijk zag."

De huidig keeper van RKC Waalwijk keerde in 2017 echter terug bij Ajax. "Toen maakte ik het totaal anders mee. Er waren mensen die altijd voor je klaarstonden. Ik kon ze midden in de nacht bellen als ik een probleem had. Ik heb het toen fout gezien. Dat kille had niks met de club te maken, maar met één persoon. Een Griekse zaakwaarnemer. Ik heb later een mooie tijd meegemaakt bij Ajax."

Lamprou vertrok in 2019 via de achterdeur uit de Johan Cruijff Arena, nadat hij blunderde in een duel met sc Heerenveen. De keeper merkte dat het geloof in hem daarna afnam.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws