Uitgaan van eigen kracht tegen Ajax: 'Anders roep je problemen over jezelf af'

Uitgaan van eigen kracht tegen Ajax: 'Anders roep je problemen over jezelf af'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 10:43di 13-04-2021 om 10:43

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 11:08di 13-04-2021 om 11:08

Vitesse-verdediger Danilho Doekhi wil zich vooral focussen op de bekerfinale tegen Ajax en wil daarna pas een beslissing nemen over zijn toekomst. De 22-stopper staat door zijn goede spel van dit seizoen volop in de belangstelling van meerdere clubs.

Doekhi blijft oppervlakkig wanneer het gaat over zijn toekomst. "Ik weet dat een aantal clubs mij in de gaten houdt", vertelt hij in gesprek met Omroep Gelderland. "Er is nog niets concreet en ik weet ook heel goed wat ik hier heb. Ik word hier gewaardeerd en het zou ook maar zo kunnen dat ik nog een jaar blijf. Mijn contract loopt nog door. Ik heb het erg naar mijn zin."

Toch sluit Doekhi een vertrek in de zomer allesbehalve uit. "Je maakt als speler een bepaalde planning in je hoofd. Dit is nu mijn derde seizoen bij Vitesse. Net als vorig seizoen speel ik alles, maar ik heb ook mijn ambities. Na dit seizoen zet ik alles op een rijtje en moet ik de juiste keuzes maken."

Het seizoen van Vitesse kent een spannend en zeer mooi slot. De formatie van trainer Thomas Letsch is nog volop in de race voor plek vier én speelt aankomende zondag de bekerfinale tegen Ajax. Doekhi leeft met zeer veel vertrouwen toe naar de eindstrijd. "Ze zullen mogelijk toch wat extra vermoeid zijn, wij hebben wat langer rust. Bovendien kunnen we ze nog eens extra goed bekijken."

"Ajax is heel moeilijk te verslaan, maar we zijn niet bang voor ze", gaat de stopper verder. "Je mag ze ook nooit het gevoel geven dat ze een makkelijke dag hebben. Gewoon ons eigen spel spelen en druk zetten en niet alleen gaan verdedigen. Dan roep je de problemen over jezelf af. Deze wedstrijd is alleen maar mooi."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint de bekerfinale?

Vitesse!
31%
Ajax!
69%
(571 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws