'Nieuws over bouw van nieuw stadion Feyenoord, club moet gemeente inlichten'

'Nieuws over bouw van nieuw stadion Feyenoord, club moet gemeente inlichten'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 11:22di 13-04-2021 om 11:22

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 11:55di 13-04-2021 om 11:55

De bouw van het nieuwe stadion van Feyenoord komt steeds dichterbij. De Rotterdamse club is klaar om definitief 'ja' te zeggen tegen de business case van de nieuwe voetbaltempel in Rotterdam-Zuid.

Dat meldt RTV Rijnmond dinsdagochtend. Daarmee heeft Feyenoord één van de seinen voor het besluit om door te gaan met de ontwikkeling van het nieuwe stadion, dat onderdeel uitmaakt van Feyenoord City, op groen gezet. De gemeente Rotterdam wachtte op de formele goedkeuring van Feyenoord, zodat de volgende stappen in het project Feyenoord City gezet kunnen worden.

Naast het plan zijn twee andere belangrijke pijlers, de financiering en de bouwkosten, nog niet afgerond. Daarom kan de club nog geen definitief uitsluitsel geven wanneer de eventuele bouw precies gaat beginnen. RTV Rijnmond meldt dat Feyenoord op korte termijn aan de gemeente zal laten weten dat er groen licht is wat betreft de business case van het nieuwe stadion.  

Volgens de business case gaat de begroting van Feyenoord er met 25,4 miljoen op vooruit bij de komst van het nieuwe stadion. De club is nog altijd bezig om dat bedrag groter te maken. Of het nieuwe stadion daadwerkelijk komt, blijft afwachten. De financiering en het uitvoeren van de bouw blijven namelijk struikelpunten in het plan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws