Streuer countert Perez, Derksen en Gijp na Drommel-deal: 'Volkomen onterecht'

Streuer countert Perez, Derksen en Gijp na Drommel-deal: 'Volkomen onterecht'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 12:46di 13-04-2021 om 12:46

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 13:01di 13-04-2021 om 13:01

FC Twente heeft géén 'ouderwetse transfertruc' uitgehaald in de onderhandelingen met PSV en Joël Drommel. Dat stelt technisch directeur Jan Streuer, die verbaasd is door de storm aan kritiek op de voltooiing van de transfer.

Drommel heeft zijn deel in de transfersom laten vallen om de overstap naar PSV mogelijk te maken. Streuer zei 'groot respect' te hebben voor de 24-jarige doelman, 'omdat er maar weinig spelers zijn dit zouden doen'. Het leidde tot een storm aan kritiek: Kenneth Perez sprak bij het ESPN-programma Voetbalpraat van een 'ouderwetse transfertruc' en noemde het 'niet chic' van Twente. Bij Veronica Inside werd Streuer gekielhaald door René van der Gijp en Johan Derksen.

"Ik hoorde zelfs de term asociaal langskomen. Maar die kritiek is volkomen onterecht. Wij hebben geen enkele druk op Joël uitgeoefend", reageert Streuer tegenover TC/Tubantia. "Misschien hadden die mensen beter eerst even kunnen informeren hoe het echt zit, in plaats van zomaar wat te roepen. Als een speler iets in zijn contract heeft staan, dan moet je dat als club nakomen, dat vind ik ook. Maar in dit geval was het wel iets anders. Het kamp Joël Drommel is met deze oplossing naar ons toe gekomen en niet andersom."

Twente houdt 3,5 tot 4 miljoen euro over aan het vertrek van Drommel. PSV gaat de doelman later deze week presenteren. In Eindhoven ligt een contract tot medio 2026 klaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws