'Götze is uitgekeken op Eredivisie en zet zinnen op onverwacht PSV-vertrek'

'Götze is uitgekeken op Eredivisie en zet zinnen op onverwacht PSV-vertrek'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 13:44di 13-04-2021 om 13:44

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 15:23di 13-04-2021 om 15:23

Opvallend nieuws uit Duitsland: Mario Götze overweegt PSV na één seizoen alweer te verlaten. De 28-jarige Duitser is overgestapt naar een nieuwe zaakwaarnemer en lijkt daarmee een breuk in te luiden, aldus het Duitse Sky.

PSV verraste begin oktober vriend en vijand door Götze naar Eindhoven te halen. De Duitse WK-held van 2014 oogt gelukkig in de Eredivisie en heeft zich weer in de kijker gespeeld van bondscoach Joachim Löw, maar op de achtergrond broeit er wat.

Volgens Sky mikt Götze met zijn nieuwe management, dat ook de zakelijke belangen van onder meer Liverpool-manager Jürgen Klopp behartigt, op een nieuwe stap. Het doel: een grotere competitie dan de Eredivisie. Götze heeft bij PSV een contract tot de zomer van 2022.

De teller van Götze in zijn eerste PSV-seizoen staat op 22 competitiewedstrijden. Daarin maakte hij zes goals en bereidde hij er vijf voor. Door een slepende liesblessure moest hij bijna twee maanden toekijken.

"Ik heb intussen veel wedstrijden gespeeld en ik voel me erg goed. Ik ben nu topfit", zei Götze vorige week tegen BILD. "Op deze manier heb ik weer plezier in het voetballen." Ook prees hij Roger Schmidt. "Zowel persoonlijk als vakinhoudelijk is Roger een toptrainer."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij Götze na één jaar vertrekken bij PSV?

Ja
79%
Nee
21%
(8465 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws