PEC Zwolle bespaart 'substantieel bedrag': Het is een seizoen als nooit tevoren

PEC Zwolle bespaart 'substantieel bedrag': "Het is een seizoen als nooit tevoren"

13-04-2021 14:21 Laatste update: 14:32
10

PEC Zwolle ziet zich genoodzaakt om voor het tweede jaar op rij een salarisreductie door te voeren binnen de club. De spelersgroep, staf en het kantoorpersoneel hebben ingestemd met het 'sociaal akkoord'.

PEC voert vanwege de impact van de coronacrisis 'enkele financiële restricties' door voor de rest van het seizoen. Praktisch houdt het in dat er onder meer een deel van het loon wordt ingehouden. "Dit is een ongelofelijk mooi gebaar van onze medewerkers", reageert uittredend voorzitter Adriaan Visser via de officiële kanalen. "Door dit sociaal akkoord bezuinigen we bij PEC Zwolle een substantieel bedrag."

Moeilijke tijden vergen moeilijke beslissingen, erkent aanvoerder Bram van Polen. "Het is een seizoen als nooit tevoren. Het gemis van onze supporters en sponsoren is groot en wij als spelersgroep realiseren ons maar al te best dat het nog steeds onzekere tijden zijn voor velen. Dat wij wel gewoon mogen voetballen is een groot goed, waarbij het niet fijn voelt om financieel te doen alsof er niets aan de hand is. Daarom hebben we als spelersgroep unaniem en zonder uitvoerig overleg besloten het sociaal akkoord te ondertekenen."