'Zestig procent kans' voor Ajax: 'Gewoon weer Antony en Neres, maken het verschil'

'Zestig procent kans' voor Ajax: 'Gewoon weer Antony en Neres, maken het verschil'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 15:35di 13-04-2021 om 15:35

Ajax is niet langer de favoriet in het Europa League-tweeluik met AS Roma. Dat concludeert David Endt in gesprek met het Algemeen Dagblad, twee dagen voor de return in Italië.

Ajax moet in de achtervolging na de 1-2 nederlaag van vorige week. "Voor het tweeluik gaf ik Ajax 60 procent kans om de halve finales van de Europa League te bereiken", zegt Endt, expert van het Italiaanse voetbal en oud-teammanager van Ajax. "Helaas moet ik mijn prognose bijstellen, nu geef ik AS Roma wel 60 procent kans."

Tot de gemiste penalty van Dusan Tadic leek Ajax af te stevenen op een zege. "Maar zeker totdat Leonardo Spinazzola geblesseerd raakte, vond ik Roma heel dreigend", aldus Endt. "Portugese trainers zijn tactisch sterk. Dat bewees Paulo Fonseca maar weer. Hij had zijn ploeg uitstekend op Ajax voorbereid."

Endt verwacht donderdag een 'moedig' Roma, dat 'geen barricades zal opbouwen'. "En ik denk dat Ajax gewoon weer met Antony en Neres op de vleugels start. Ook als ze slecht spelen, binden ze verdedigers. En als het draait bij ze, dan kunnen ze ook op het hoogste niveau het verschil maken. Ajax heeft de laatste jaren in Europese uitduels wel iets neergezet. Daar mogen ze hoop uit putten. Ze hoeven niet bang te zijn. Hopelijk bezorgen ze ons weer een epische avond."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat door: Ajax of Roma?

Ajax
63%
Roma
37%
(2827 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws