'Belde vrienden: sta in de basis tegen PSV, weet je wie er naast me staat? Robben'

'Belde vrienden: sta in de basis tegen PSV, weet je wie er naast me staat? Robben'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 17:22di 13-04-2021 om 17:22

Jörgen Strand Larsen is blij dat Arjen Robben weer terug is op het veld bij FC Groningen. De Noorse spits is diep onder de indruk geraakt van de routinier, die ervoor zorgt dat het niveau op de training 'meteen een stuk hoger ligt'.

Robben keerde afgelopen zondag terug op het veld tijdens de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen. Daarvoor speelde Strand Larsen kort met hem samen in het duel met PSV, eerder dit seizoen. "De avond voor mijn eerste wedstrijd voor FC Groningen belde ik mijn ouders en vrienden in Noorwegen. Ik zei: ik sta morgen in de basis tegen PSV. En weet je wie er naast me staat? Arjen Robben. Ze konden het niet geloven, en ikzelf op dat moment eigenlijk ook nog niet", vertelt de spits in gesprek met Voetbal International.

"Voor het begin van dat duel kwam hij naar me toe. Om wat dingen door te nemen en afspraken te maken hoe ik het best kon bewegen wanneer hij een voorzet zou gaan geven", vervolgt Strand Larsen. "Toen dacht ik: het is eigenlijk niet normaal dat ik hier als jonge jongen uit Noorwegen spelsituaties sta te bespreken met de grote Arjen Robben."

Strand Larsen merkt dat Robben nog steeds zorgt voor een kwaliteitsimpuls bij Groningen. "Ik heb enorm naar zijn terugkeer uitgekeken. Als hij op trainingen meedoet, gaat het niveau gelijk omhoog. Alles wat hij doet, is pure kwaliteit. Het tempo waarin hij keuzes maakt, hoe snel hij de bal verplaatst. Zó indrukwekkend. Het mooie is: hij is nog altijd precies dezelfde. Dezelfde bewegingen, dezelfde acties. Maar zelfs als je weet wat hij van plan is, kun je er vaak niks tegen doen, omdat hij het op zo'n hoge snelheid kan uitvoeren."

De Noorse spits sluit af met een wens van zijn kant. "Een wedstrijdverslag waarin je leest: goal Jörgen Strand Larsen, assist Arjen Robben. Dat is een droom."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws