'Ik ben die keeper die er niets van kan, bij die club die onderaan bungelt'

'Ik ben die keeper die er niets van kan, bij die club die onderaan bungelt'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 18:43di 13-04-2021 om 18:43

Het voelt als een opluchting voor Dennis Telgenkamp (33): de FC Emmen-keeper zet na dit seizoen een punt achter zijn professionele carrière als keeper. Hij heeft nog geen moment spijt gehad van de beslissing, mede door alle kritiek aan zijn adres.

In februari kwam het gevoel om er na dit seizoen een punt achter te zetten bovendrijven bij Telgenkamp, die niet wist of hij het nog een seizoen kon opbrengen om alles te geven op het veld. Daar komt bij dat Michael Verrips in de winterstop gehaald werd als nieuwe keeper. "Hij was de vierde keeper die werd gehaald sinds mijn komst hier. Drie keer had ik de energie om de strijd aan te gaan en won ik ook, dit keer niet meer", vertelt Telgenkamp in gesprek met TC/Tubantia.

Ook de kritiek aan zijn adres via social media zorgde ervoor dat Telgenkamp niet veel moeite had met zijn beslissing. Niet dat hij zich er veel van aantrok, maar het raakte ook personen in zijn directe omgeving. "Dat vind ik vervelend. Ik ben die keeper die er niets van kan, bij die club die onderaan bungelt. Daar heb ik last van gehad, inmiddels trek ik het me minder aan en toch ben ik daar ook wel klaar mee."

Telgenkamp gaat zich na dit seizoen richten op een carrière naast het voetbal. Daarbij krijgt hij hulp van Emmen. "Ik heb nog geen moment spijt gehad. Emmen heeft me aangeboden om mee te kijken in de organisatie. Ik ga meelopen op de commerciële afdeling en met de keeperstrainer bij de jeugd. Lijkt me allebei leuk. Ook van buiten het voetbal krijg ik links en rechts berichten van bedrijven die me willen helpen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws