Nigel de Jong voorspelt Roma - Ajax: 'Dan wordt het wel een lastig verhaal'

Nigel de Jong voorspelt Roma - Ajax: 'Dan wordt het wel een lastig verhaal'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 20:15di 13-04-2021 om 20:15

Nigel de Jong denkt dat Ajax komende donderdag alsnog doorgaat naar de halve finale van de Europa League, ten koste van AS Roma. De Amsterdammers moeten in Rome een 1-2 thuisnederlaag weg zien te poetsen. Dat zal een flinke klus worden, Ajax moet minimaal twee keer scoren.

De Jong speelde in 2002, een paar weken na zijn Ajax-debuut, ook een wedstrijd tegen AS Roma. Destijds wist Ajax de Romeinen over twee duels met 3-1 te verslaan. Hoewel Ajax er nu een stuk minder voorstaat, voorspelt De Jong een goede afloop voor zijn oude club.

"Ik denk dat het spel van AS Roma afwachtend zal zijn, met name in de eerste dertig minuten. Ajax moet zo veel mogelijk creëren en een vroege goal zou heel welkom zijn", vertelt De Jong in gesprek met Ajax TV. "Ajax scoort altijd en overal, dus het is belangrijk dat we defensief goed staan en weinig kansen weggeven. Uiteindelijk creëer je altijd je kansen. We gaan gewoon met 1-3 winnen."

De middenvelder van het Qatarese Al-Shahania zag dat Ajax goed speelde in de thuiswedstrijd tegen Roma. "Het was geen slechte wedstrijd. Maar je verliest en met de twee uitgoals van Roma wordt het een lastig verhaal. Het waren geen uitgespeelde mogelijkheden van Roma en er werden cadeautjes weggegeven, maar ik vond het uiteindelijk wel een goede wedstrijd."

Ajax moet het komende donderdag stellen zonder de geschorste Devyne Rensch. Ook Noussair Mazraoui en Daley Blind zullen in Rome niet van de partij zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws