Update: Belgische bond bevestigt 'arbiternieuws', Nederlanders actief in JPL

Update: Belgische bond bevestigt 'arbiternieuws', Nederlanders actief in JPL

16-04-2021 18:21 Laatste update: 18:23
22

Opvallend nieuws uit België: de voetbalbond bij onze zuiderburen krijgt aanstaand weekend hulp van Dennis Higler en Jochem Kamphuis. De twee Nederlandse arbiters gaan fungeren als VAR, omdat er vanwege het grote aantal wedstrijden in België niet genoeg scheidsrechters beschikbaar zijn.

Dat melden verschillende media in België en Nederland. In België staat aankomend weekend de laatste speelronde in de reguliere competitie op het programma. Alle wedstrijden stonden oorspronkelijk ingepland voor de zondag, maar inmiddels zijn er al twee duels (die niet meer van belang zijn voor de eindstand) verplaatst naar zaterdag. Ondanks het verschuiven van deze wedstrijden heeft men te weinig arbiters beschikbaar.

Higler en Kamphuis zijn dit weekend daarom actief als VAR in België, om ervoor te zorgen dat de wedstrijden in goede banen worden geleid. De Belgische bond kwam er na een snelle rekensom achter dat het niet mogelijk is om negen wedstrijden tegelijk af te werken, omdat er dan achttien scheidsrechters aanwezig moeten zijn op het veld (negen arbiters en negen vierde officials). Voor de VAR-busjes moeten ook achttien scheidsrechters worden gevonden (negen keer een VAR en negen keer een AVAR).

Door twee wedstrijden te verplaatsen en Higler en Kamphuis als extra videoscheidsrechters heeft de Belgische bond de planning inmiddels rond.

Update: Dennis Higler en Jochem Kamphuis zijn aankomend weekend actief als videoscheidsrechter in de Jupiler Pro League. Vanwege het drukke speelschema, het is de laatste speelronde in de reguliere competitie, zat de Belgische voetbalbond met een tekort aan videoscheidsrechters. Higler is actief bij Standard Luik - Beerschot, Kamphuis bij STVV - RSC Anderlecht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie