Champions League: gehavend Bayern, Bakker en Ziyech beginnen op de bank

Champions League: gehavend Bayern, Bakker en Ziyech beginnen op de bank

13-04-2021 20:14
47

De eindfase van de Champions League begint vorm te krijgen: dinsdagavond wordt duidelijk wie de eerste twee halve finalisten worden. Paris Saint-Germain verdedigt een 3-2 voorsprong na een kraker in de sneeuw tegen Bayern München en Chelsea begint in Sevilla met een riante 2-0 voorsprong aan de return tegen FC Porto.

PSG begint met één wijziging aan zijn returnduel: aanvoerder Marquinhos wordt vervangen door oude Roda JC-bekende Danilo. Doelman Keylor Navas liep afgelopen weekend een blessure op, maar kan toch starten. Neymar zit in de competitie een schorsing uit, maar kan in Europa wél aan de aftrap staan. Mitchel Bakker is opnieuw buiten de basis gevallen.

Bayern-trainer Hansi Flick heeft opnieuw niet veel te kiezen: topschutter Robert Lewandowski is opnieuw niet beschikbaar, net als de tijdens de heenwedstrijd uitgevallen Niklas Süle en Leon Goretzka. De binnenkort vertrekkende Jérôme Boateng en Alphonso Davies namen toen hun plekken over en staan ditmaal in de basis.

De opstellingen
Paris Saint-Germain: Navas; Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo; Paredes, Gueye; Di María, Neymar, Draxler; Mbappé.
Bayern München: Neuer; Pavard, Boateng, Hernández, Davies; Kimmich, Alaba; Sané, Müller, Coman; Choupo-Moting.

Chelsea en FC Porto nemen voor de tweede keer in zes dagen hun toevlucht tot het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, in verband met reisrestricties. Manager Thomas Tuchel startte toen met Andreas Christensen, Mateo Kovacic en Timo Werner: Thiago Silva, N'Golo Kanté en Christian Pulisic zijn terug in de startopstelling, terwijl Hakim Ziyech weer op de bank zit. FC Porto kan weer beschikken over Sergio Oliveira, de held van het uitduel met Juventus: Luis Díaz moet plaatsmaken

De opstellingen
Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Thiago Silva, Rüdiger; James, Jorginho, Kanté, Chilwell; Mount, Havertz, Pulisic.
FC Porto: Marchesín; Manafá, Mbemba, Pepe, Sanusi; Corona, Uribe, Grujic, Otávio, Oliveira; Marega.

No Poll