FC Utrecht vangt bot: 'Maatschappelijke carrière heeft meer kans op slagen'

FC Utrecht vangt bot: 'Maatschappelijke carrière heeft meer kans op slagen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 20:38di 13-04-2021 om 20:38

De rentree van Tim Pieters bij FC Utrecht blijft beperkt tot één seizoen. De negentienjarige aanvaller speelde in het verleden in de jeugdopleiding, werd afgelopen zomer weer opgepikt bij stadgenoot USV Hercules en maakt dit seizoen minuten namens Jong FC Utrecht minuten in de Keuken Kampioen Divisie: Pieters kiest echter voor een maatschappelijke carrière.

Pieters noteerde tot dusver vijf goals en zes assists in dertig Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden. Hij heeft nog vijf wedstrijden de tijd om die cijfers aan te scherpen, daarna zit zijn profavontuur erop. "Ik ben ontzettend dankbaar dat ik afgelopen jaar bij FC Utrecht een kans heb gekregen in het betaalde voetbal", laat hij weten aan de FC Utrecht-kanalen. "Maar ondertussen worstelde ik afgelopen periode met de keuze die ik moest maken tussen mijn studie en profvoetbal."

De keuze van Pieters is dus op het eerste gevallen, hoewel FC Utrecht met hem verder wilde. "Ik was erg blij dat FC Utrecht met me door wilde en mijn optie heeft gelicht, maar mijn twijfel bleef. Deze twijfel kwam mede omdat ik op korte termijn weinig perspectief zag op speelminuten in het eerste elftal en meer kans op slagen zag bij mijn maatschappelijke carrière", legt hij uit. Pieters gaat zich nu volledig richten op zijn studie. "Het was een moeilijke keuze, maar ik ben blij met de ervaringen die ik hier heb opgedaan en met de medewerking van FC Utrecht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws