'Ik zei vroeger altijd stoer: als Ajax komt, ga je niet. Maar je wordt minder fan'

'Ik zei vroeger altijd stoer: als Ajax komt, ga je niet. Maar je wordt minder fan'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 20:56di 13-04-2021 om 20:56

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 21:21di 13-04-2021 om 21:21

Rotterdammer Thomas Verhaar is komend seizoen in Amsterdam te bewonderen: de 33-jarige linkspoot is bezig aan zijn laatste weken bij Excelsior en vervolgt zijn carrière bij Tweede Divisie-club AFC. Het is niet de eerste keer dat Verhaar een Amsterdams shirt aantrekt.

In het voorjaar van 2019 was hij actief voor het toenmalige Ajax Cape Town, dat inmiddels Cape Town Spurs heet, maar destijds nog een satellietclub van Ajax was. En dus speelde Verhaar opeens met een Ajax-shirt om zijn lijf. "Dat was flink wennen", vertelt de geboren Rotterdammer aan het Algemeen Dagblad. "Ik zei vroeger altijd stoer: als Ajax komt, ga ik daar niet heen. Maar wat veel voetballers zeggen, is echt waar: wanneer je betaald voetbal speelt, word je minder supporter en meer liefhebber."

Er zijn echter ook spelers die daar anders over denken, ontdekte Verhaar toen hij Ajax Cape Town voor Excelsior verruilde. "Wouter Burger (toen van Feyenoord gehuurd, inmiddels verhuurd aan Sparta, red.) kwam net bij Excelsior en zowat het eerste wat hij zei was dat ik m'n mond moest houden, omdat ik een Ajax-shirt had aangehad", lacht de maker van de populaire Cor Potcast, die hij met teamgenoot Maarten de Fockert en Sparta-collega Bart Vriends opneemt.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Thomas Verhaar (@thomasverhaar88)

 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws