'Toen Younes naar Ajax werd gehaald, zei ik tegen Overmars: ik peer hem'

'Toen Younes naar Ajax werd gehaald, zei ik tegen Overmars: ik peer hem'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 23:11di 13-04-2021 om 23:11

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 23:36di 13-04-2021 om 23:36

Queensy Menig kan zich zijn vertrek bij Ajax nog goed voor de geest halen. De 25-jarige buitenspeler was tussen 2007 en 2015 speler van de Amsterdammers. Menig wist alleen nooit echt door te breken bij Ajax.

"Ik zat bij Ajax en wilde verhuurd worden. Eerst had je Fischer en Kishna. Ik was toen de derde buitenspeler", blikt Menig in de YouTube-serie Bij Andy in de Auto terug op zijn laatste maanden bij Ajax.

"Kishna ging alleen weg naar Lazio", vervolgt Menig. "Ik wilde er dus voor vechten met Fischer. Younes kwam toen en ik dacht: dan zit ik weer in hetzelfde schuitje. Toen zei ik tegen Overmars: ik peer hem." Menig heeft desondanks nog steeds warme gevoelens voor de Amsterdamse club. "Ajax is mijn club. Ik heb er vanaf mijn twaalfde gezeten en heb mooie herinneringen."

Momenteel is Menig van belangrijke waarde voor FC Twente. De rappe buitenspeler is dit seizoen een vaste basisklant bij de Tukkers. In 27 competitieduels kwam Menig tot 8 goals. Hij gaf opvallend genoeg nog geen assists in dit Eredivisie-seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws