Kieft kritisch op Makkelie na maatregel: 'Kan hij toch nooit zien vanaf daar?'

Kieft kritisch op Makkelie na maatregel: 'Kan hij toch nooit zien vanaf daar?'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 22:22di 13-04-2021 om 22:22

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 23:01di 13-04-2021 om 23:01

Wim Kieft snapt het niet dat scheidsrechter Danny Makkelie grensrechter Mario Diks uit zijn scheidsrechtersteam heeft verwijderd. Makkelie is zijn vertrouwen in Diks verloren, nadat het arbitrale team een zuiver doelpunt van Cristiano Ronaldo niet toekende bij het treffen tussen Portugal en Servië.

In de studio bij SBS plaatst Kieft zijn vraagtekens bij de maatregel van Makkelie. "Denk je dat die Makkelie hem er zelf heeft uitgegooid?", vraagt hij zich hardop af. "Zou Makkelie niet gewoon zelf de verantwoordelijkheid moeten nemen, in plaats van dat hij die arme grensrechter daarop afrekent? Die man kan dat toch nooit zien vanaf die cornervlag? Dit viel me een beetje tegen van Makkelie."

Makkelie heeft Diks vier dagen na het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Portugal duidelijk gemaakt dat hij niet meer wil samenwerken met hem. Dat komt doordat het arbitrale team die wedstrijd een schot van Cristiano Ronaldo, dat nét over de doellijn was, niet erkende als goal. Ronaldo was woedend en Portugal speelde door de niet toegekende treffer met 2-2 gelijk, in plaats van dat het met 2-3 won. Makkelie heeft daarop dus besloten om Diks uit zijn team te verwijderen. De grensrechter ziet daardoor het EK aan zijn neus voorbij gaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws