Van der Vaart ziet 'beste collega ooit' terug: 'Lief, maar als 't fluitje gaat...'

Van der Vaart ziet 'beste collega ooit' terug: 'Lief, maar als 't fluitje gaat...'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 22:12di 13-04-2021 om 22:12

Rafael van der Vaart is dinsdagavond als Champions League-analist actief bij Ziggo Sport en ziet een oude collega aan het werk: Pepe leidt op zijn 38ste nog de verdediging van FC Porto. Van der Vaart weet uit zijn Real Madrid-tijd nog hoeveel verschil er tussen de mens en de voetballer Pepe zit.

Dinsdag liet de centrale verdediger zich na drie minuten al gelden tegen Chelsea: Kai Havertz moest even naar adem happen na een luchtduel, maar Pepe kwam er zonder kaart vanaf. "Het is zó'n lieve jongen. Maar als dat fluitje gaat...", aldus Van der Vaart, die tussen 2008 en 2010 met Pepe samenspeelde bij De Koninklijke. "Dit is natuurlijk heel bewust, maar zo gehaaid en slim dat hij net geen rode kaart krijgt."

Presentator Jack van Gelder noemt Pepe een 'beest' en een 'moordenaar', maar volgens Van der Vaart is hij dat dus alleen binnen de lijnen. "Als je met hem praat: heel timide, rustig, eigenlijk mijn beste collega ooit. Dat moet ik dan aan iedereen uitleggen, want hij vermoordt iedereen. Maar zo is hij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws