Chelsea stoot door in Champions League, maar maakt het nog onnodig spannend

13-04-2021 22:52 Laatste update: 22:58
25

Chelsea staat in de halve finales van de Champions League. The Blues verloren in een vrij slaapverwekkende wedstrijd met 0-1 tegen FC Porto. Dat was na de 0-2 winst van Chelsea een week geleden, genoeg voor het bereiken van de volgende ronde.

Vooraf wisten Chelsea en Porto wat ze moesten doen : de Londenaren moesten een 2-0 voorsprong verdedigen, terwijl Porto deze logischerwijs goed moest maken voor een plekje in de halve finales. Hakim Ziyech moest, net als in de heenwedstrijd, op de bank beginnen bij Chelsea.

De eerste helft leverde bepaald geen vuurwerk op in Ramón Sánchez Pizjuán, waar de wedstrijd door de coronaregelementen in Portugal gespeeld moest worden. In het eerste bedrijf wisten allebei de ploegen niet eens één keer tussen de palen te schieten. Dat gebeurde dit Champions League-seizoen slechts één keer eerder: bij het treffen tussen Dinamo Kiev en Ferencváros.

De wedstrijd werd in de tweede helft niet veel spectaculairder. De twee ploegen leken genoegen te nemen met een gelijkspel. Ziyech mocht de laatste vijf minuten nog invallen bij Chelsea. De Marokkaan zette in blessuretijd ploeggenoot Christian Pulisic nog alleen voor de keeper. De Amerikaan wist alleen niet te scoren. Toch eindigde het treffen niet in een doelpuntloos gelijkspel. In blessuretijd maakte Mehdi Taremi met een prachtige omhaal verrassend de 0-1.

Toch was die treffer niet genoeg voor Porto om Chelsea uit te schakelen. Daardoor stoten The Blues door naar de halve finale van de Champions League. De formatie van Thomas Tuchel zal het in die halve finale opnemen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Liverpool of Real Madrid. In het eerste duel won Real met 3-1 van Liverpool, woensdagavond staat de return op het programma.