PSG en Bayern maken ook van return spektakelstuk: PSG onderuit, Bayern onttroond

PSG en Bayern maken ook van return spektakelstuk: PSG onderuit, Bayern onttroond

13-04-2021 22:51
197

Paris Saint-Germain en Bayern München hebben hun tweede spektakelstuk in zes dagen tijd opgevoerd. Na negentig zinderende minuten stond er een 0-1 stand op de borden, maar daar had de titelhouder niet genoeg aan: PSG heeft ondanks die nederlaag revanche genomen voor de verloren finale van vorig seizoen.

Bayern moest het al zonder vedette Robert Lewandowski stellen, zag in het heenduel Niklas Süle en Leon Goretzka wegvallen en moest zijn reservebank opvullen met een groot aantal onervaren jeugdspelers. Der Rekordmeister moest minstens twee keer scoren en deed er alles aan om dat voor elkaar te krijgen.

De grootste kansen van de spectaculaire eerste helft waren echter voor de thuisploeg: Neymar had in korte tijd meerdere malen de 1-0 op zijn schoen, maar vond de paal, de lat én doelman Manuel Neuer op zijn weg. De openingstreffer zou uiteindelijk aan de andere kant vallen. David Alaba kon vrij inschieten, Keylor Navas redde half en Eric-Maxim Choupo-Moting kopte – net als in het heenduel – raak tegen zijn oude club.

Na drie helften stond het 3-3, maar PSG was qua uitdoelpunten in het voordeel. De Fransen wilden direct aan alle onzekerheid een einde maken: Neymar leek dat ook te doen, maar kwam net tekort om een voorzet van Ángel Di María binnen te glijden. Nadat Mitchel Bakker na een uur spelen inviel, kreeg PSG steeds meer ruimte in de tegenaanval. Dat leverde één doelpunt op, maar Kylian Mbappé werd teruggefloten wegens buitenspel.

In de slotfase werd het toch nog billenknijpen voor de verliezend finalist van vorig seizoen: PSG bleeft tot het laatste fluitsignaal weigeren om gebruik te maken van zijn countermogelijkheden. Bakker liet zich één keer foppen door Leroy Sané, die echter voorlangs schoot. Bayern bracht oudgediende Javi Martínez nog als stormram binnen de lijnen, maar de bal wilde steeds nét niet goed vallen tijdens het slotoffensief. De 0-1 bleef echter staan en PSG kon alsnog opgelucht ademhalen: de Champions League gaat een nieuwe winnaar krijgen, PSG treft Borussia Dortmund of Manchester City in de halve finales.