Letterlijk gewogen en te licht bevonden door Advocaat: 'Op paar punten wel gelijk'

Letterlijk gewogen en te licht bevonden door Advocaat: 'Op paar punten wel gelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 23:36di 13-04-2021 om 23:36

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 23:58di 13-04-2021 om 23:58

Naoufal Bannis mocht voor de winterstop een paar kort invallen bij Feyenoord, maar werd uiteindelijk – letterlijk – gewogen en te licht bevonden door trainer Dick Advocaat. De negentienjarige spits wordt nu bij FC Dordrecht klaargestoomd voor het grote werk.

Bannis speelde begin november 55 minuten mee tegen FC Emmen en tekende vlak voor rust voor de winnende goal aan de Oude Meerdijk. "Ik kreeg een kans van Advocaat. Hij zei nog tegen me: nu moet je het laten zien. Tegen Emmen heb ik het wel laten zien, denk ik", blikt hij terug in gesprek met de Feyenoord-kanalen. Het was echter niet genoeg om Advocaat te overtuigen: De Kleine Generaal gunde hem nog een paar korte invalbeurten, maar daarna werd Bannis verhuurd. "Op een paar punten had hij natuurlijk wel gelijk, dat ik fysiek tekortkom. En daarom ben ik bij Dordrecht."

De jeugdinternational staat iedere dag in het krachthonk, maar wil zich ook op andere gebieden verbeteren. "Ik merk ook dat ik steeds sterker word in het veld, maar ik moet scherper zijn voor de goal", stipt Bannis aan. "Daarom ben ik ook hier, om meedogenloos te worden voor volgend seizoen bij Feyenoord."

Bannis heeft tot dusver twaalf wedstrijden voor De Schapenkoppen gespeeld. De teller staat op vier goals en drie assists, met nog vijf Keuken Kampioen Divisie-speelrondes te gaan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws