Breaking news

'Overval op huis is reden van afwezigheid van PSV-spits Zahavi'

ED: Götze kan onder bepaalde voorwaarden vertrekken, maar PSV vreest niet

ED: Götze kan onder bepaalde voorwaarden vertrekken, maar PSV vreest niet

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 06:55wo 14-04-2021 om 06:55

Laatste update: woensdag 14 april 2021 om 08:35wo 14-04-2021 om 08:35

PSV is niet meteen bang voor een vertrek van Mario Götze aan het eind van dit seizoen, zo stelt het Eindhovens Dagblad. Sky zorgde dinsdag voor speculatie over de toekomst van de 28-jarige spelmaker, die in zee is gegaan met een andere zaakwaarnemer.

Volgens Sky luidt Götze daarmee een breuk met PSV in, maar het ED nuanceert die berichtgeving. De Nederlandse topclub is zeer gelukkig met de professionele middenvelder en hoopt dat hij ook volgend seizoen in het Philips Stadion te bewonderen valt. Beide partijen kwamen niet voor niets een tweejarig contract overeen, zo klinkt het.

Wel is er aan het einde van het seizoen een evaluatiemoment. Daarbij staan een aantal afspraken op papier. Zo kan Götze voor 'een stevig miljoenenbedrag' vertrekken als een club uit een Europese topcompetitie zich meldt. 'Niet voor een appel en een ei en ook niet voor een ongelimiteerd bedrag, maar er is wel een (onbekende) grens gesteld aan wat PSV voor hem kan vragen', legt het ED uit.

Het was één van de troeven waarmee de 63-voudig Duits international afgelopen zomer overtuigd kon worden van een avontuur bij PSV. Hij bleek daarnaast geïnteresseerd omdat hij onder Roger Schmidt kon werken. Bij de onderhandelingen met de Eindhovenaren liet hij zich overigens niet bijstaan door een bekende zaakwaarnemer, maar door iemand uit zijn vriendenkring.

PSV is nu dan ook niet verrast door het nieuws dat Götze een ander management heeft. De club wil met zijn Duitse ster de voorrondes van de Champions League in en vooralsnog heeft niemand zich voor hem gemeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws