'Alle ploegen die afwachtend spelen gaan eraan, daarvoor is Ajax te sterk'

'Alle ploegen die afwachtend spelen gaan eraan, daarvoor is Ajax te sterk'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 08:20wo 14-04-2021 om 08:20

Thomas Letsch is duidelijk over de krachtsverhoudingen tussen Vitesse en Ajax. De trainer van de Arnhemmers vindt de Eredivisie-koploper de torenhoge favoriet voor de bekerfinale van zondag, maar ziet toch kansen voor zijn ploeg.

"Zij zijn Europese top en één van de favorieten om de Europa League te winnen. Daarom zijn wij de underdog", zegt Letsch tegen Omroep Gelderland. "Maar in één zo'n wedstrijd is alles mogelijk. Als wij tien keer tegen Ajax spelen, winnen wij er misschien maar één. Maar die ene keer dat wij winnen, moet nu in de finale zijn."

Vitesse verloor eerder dit seizoen met 2-1 in Amsterdam, maar Ajax had de handen vol aan de ploeg van Letsch. "Ja, we hebben het daar echt goed gedaan. Zeker in de eerste helft hebben wij echt ons eigen spel kunnen spelen", stelt de Duitser. "We hebben niet afgewacht en dat is ook de enige manier om succes te boeken tegen Ajax. Je moet het initiatief nemen."

Al te veel wil Letsch verder niet prijsgeven over zijn tactiek. "Maar alle ploegen die afwachtend hebben gespeeld tegen Ajax, zijn eraan gegaan. Kijk naar Young Boys, onlangs. Die probeerden het dicht te gooien, maar daarvoor is Ajax te sterk. In balbezit hebben ze zoveel kwaliteiten, dan bezwijk je altijd. Eén tegen één zijn ze zo sterk. Dat houd je nooit vol. Daarom moet je offensief durven spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat de bekerfinale winnen?

Ajax
78%
Vitesse
22%
(1661 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws