Van Galen kraakt mentaliteit van AZ-spelers: 'Ze moeten hem verrot schelden'

Van Galen kraakt mentaliteit van AZ-spelers: 'Ze moeten hem verrot schelden'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 09:20wo 14-04-2021 om 09:20

Barry van Galen stoort zich aan de mentaliteit in het elftal van AZ. De voormalig spelmaker van de Alkmaarders zag een bepaalde gelatenheid, nadat Calvin Stengs een grote kans had verprutst in het duel met Sparta.

Volgens Van Galen moeten de spelers van AZ vaker boos worden op elkaar. "Ze moeten hem dan verrot schelden, anders gebeurt het de volgende keer weer!", zegt hij in de Retteketet Podcast van Voetbal International.

"Hij kan zo de bal erin schieten, maar dan moet je echt je hebben en houwen erin gooien", vervolgt Van Galen over Stengs. "Hij leunde een beetje achterover, zo van: die zit erin. Dan moet drie, vier man hem eigenlijk helemaal verrot schelden. Je kan zeggen: hij weet ook wel dat de bal erin moet. Nee! Je moet het doen zoals Van Nistelrooy; wat er ook gebeurt, de bal moet in het net. Dat kon Van Gaal zo goed, ze zo op scherp krijgen. Volgens mij wordt er nu niemand boos op zo'n jongen."

"Dus, dan gebeurt het de volgende keer weer", aldus Van Galen. "Dan is het misschien wel bij 0-0, in een belangrijke wedstrijd. Nu denkt iedereen: oh, het is maar Sparta. Maar die bal moet er gewoon in!" De ploeg van coach Pascal Jansen won met 2-0 van Sparta door goals van Jordy Clasie en Dani de Wit en hield daardoor gelijke tred met PSV in de strijd om de tweede plaats.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws