Ajax loopt met aankondiging vooruit op terugkeer van Stekelenburg tegen Roma

Ajax loopt met aankondiging vooruit op terugkeer van Stekelenburg tegen Roma

14-04-2021 10:15 Laatste update: 10:45
46

Maarten Stekelenburg lijkt voor zijn rentree te staan bij Ajax. De Amsterdamse club heeft aangekondigd dat de 38-jarige doelman woensdagavond aanschuift voor de persconferentie richting de Europa League-return tegen AS Roma.

Stekelenburg en trainer Erik ten Hag praten om 18.45 uur met de pers in Stadio Olimpico. Omdat hij woensdag in het vliegtuig naar Rome stapt én aanwezig is bij het persmoment, lijkt de ervaren keeper fit genoeg om te beginnen aan de return tegen Roma. Ook de NOS en De Telegraaf melden dat.

Stekelenburg was twee weken uit de roulatie met een knieblessure, die hij opliep in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Kjell Scherpen verving hem in drie wedstrijden, maar kon Stekelenburg niet doen vergeten. Dieptepunt was zijn ketser bij de gelijkmaker van Roma in Amsterdam.

Ajax en Roma trappen donderdagavond om 21.00 uur af in Rome. Ajax moet een 1-2 achterstand goed zien te maken. Perr Schuurs en Brian Brobbey lijken terug te keren van een blessure, Devyne Rensch is geschorst en voor Noussair Mazraoui komt het duel nog te vroeg.

Stekelenburg keert terug op vertrouwde bodem. In 2011 maakte hij de overstap van Ajax naar Roma, dat ruim zes miljoen euro voor hem betaalde. Een succes werd het niet. Na periodes bij Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton keerde hij afgelopen zomer terug naar Amsterdam.

No Poll