Feyenoord slaat drie vliegen in één klap: 'Internationaal zijn sporen verdiend'

Feyenoord slaat drie vliegen in één klap: 'Internationaal zijn sporen verdiend'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 10:53wo 14-04-2021 om 10:53

Laatste update: woensdag 14 april 2021 om 11:06wo 14-04-2021 om 11:06

Het scoutingsapparaat van Feyenoord heeft weer slagkracht. De Rotterdamse club bevestigt woensdag de komst van Mark Ruijl, Christos Akkas én oud-speler Bernard Schuiteman, tot tevredenheid van technisch directeur Frank Arnesen.

Ruijl, de nieuwe coördinator scouting en hoofd data scouting, en scout Akkas gaan vanaf donderdag aan de slag, de andere scout Schuitman begint op 1 juli. Op dit moment is Scandinavisch expert Bjarne Hansen nog de enige bij Feyenoord. "De scouting uitbreiden en toekomstbestendig maken is een van onze speerpunten", reageert Frank Arnesen op de clubsite.

Schuiteman keert bij Feyenoord terug op vertrouwde bodem. De oud-verdediger (47) stond tussen 1995 en 1999 onder contract in De Kuip en won in die periode de landstitel en KNVB Beker. De laatste jaren was hij technisch directeur bij de Zwitserse recordkampioen Grasshoppers en reisde hij drie jaar de wereld rond voor Manchester United.

"Met de komst van Mark, Christos en Bernard leggen we een solide basis voor een goed scoutingapparaat", vervolgt Arnesen. "Zo kunnen we werk maken van het halen van spelers die Feyenoord beter maken - zowel op sportief als op financieel gebied."

Arnesen heeft vertrouwen in het drietal. "Met Mark hebben we een dataspecialist in huis gehaald die de basis moet vormen van het scoutingapparaat. Christos is een zeer talentvolle scout die in de top van het Griekse voetbal en internationaal zijn sporen heeft verdiend. En Bernard heeft bij diverse grote Europese clubs bewezen een neus te hebben voor voetbaltalent uit met name centraal-Europese competities."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws