Lothar Matthäus wijst nieuwe Duitse bondscoach aan: Dat aanbod van de DFB is er

Lothar Matthäus wijst nieuwe Duitse bondscoach aan: "Dat aanbod van de DFB is er"

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 14:41wo 14-04-2021 om 14:41

Komende zomer vertrekt Joachim Löw na vijftien jaar als bondscoach van Duitsland: Hansi Flick wordt, ondanks zijn doorlopende contract bij Bayern München, veelvuldig genoemd als opvolger van Löw. Recordinternational Lothar Matthäus laat weten er zeker van te zijn dat Flick de nieuwe bondscoach van die Mannschaft wordt.

"Ik ben ervan overtuigd dat Flick na dit seizoen geen trainer meer van Bayern is", steekt Matthäus bij Sky Sports van wal. Volgens de honderdvijftigvoudig international zou Bayern met Julian Nagelsmann, trainer van RB Leipzig, zelfs al een opvolger op het oog hebben voor Flick. "Bayern heeft al met hem gesproken, ook over financiële zaken, voor zover bekend is."

Volgens Matthäus heeft de DFB reeds contact opgenomen met de Bayern-trainer. "Dat aanbod van de DFB is er. Niemand die me kan wijsmaken dat er nog niet gesproken is. Die kennen elkaar maar al te goed. Hansi Flick staat bij de DFB helemaal bovenaan de lijst en dan komt er heel lang niets."

Na de uitschakeling van Bayern München door Paris Saint-Germain in de Champions League, liet Flick bij Sky Sports al weten dat hij nadenkt over zijn toekomst. "Mijn contract hier loopt nog twee jaar door, maar ik denk altijd na over de toekomst. Dat is een heel normaal proces, ik denk dat iedereen dat zal begrijpen."

Flick is geen onbekende van de Duitse voetbalbond. In 2014, toen Duitsland wereldkampioen werd, was hij in dienst als assistent-trainer van Löw. "Wat ik ook beslis, mijn familie zal altijd achter me staan. Of dat nou hier bij Bayern München is of bij de DFB, want daarbij hoort weer een heel ander ritme. Als ik maar trainer kan zijn, want ik ben erg gesteld op dit werk en kan me niks anders voorstellen", besluit Flick.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws