'Brandts gaat niet samenwerken met makker uit WK-finale en verlaat FC Eindhoven'

'Brandts gaat niet samenwerken met makker uit WK-finale en verlaat FC Eindhoven'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 15:11wo 14-04-2021 om 15:11

Laatste update: woensdag 14 april 2021 om 16:55wo 14-04-2021 om 16:55

De crisis bij FC Eindhoven heeft twee slachtoffers geëist, meldt het Eindhovens Dagblad. Hoofdtrainer Ernie Brandts zal naar verwachting niet meer voor de groep staan dit seizoen en ook keeperstrainer Maikel Aerts keert niet meer terug.

FC Eindhoven stond bij de jaarwisseling nog in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie, maar is vervolgens aan een vrije val begonnen: de eerste overwinning van 2021 werd pas op Tweede Paasdag geboekt en men staat inmiddels zestiende. De spelersgroep zegde het vertrouwen in Brandts op, de clubleiding liet weten zich 'te beraden' op diens positie. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om de ervaren Jan Poortvliet toe te voegen aan de technische staf.

Wie vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax voor de groep staat, is nog niet bekend: zowel Poortvliet als assistent-trainer Pascal Maas heeft de vereiste papieren. Brandts – in 1978 nog samen met Poortvliet WK-finalist – zal het in ieder geval niet meer doen. Volgens het ED hoopte FC Eindhoven nog samen het seizoen af te kunnen maken, maar zal de oud-trainer van onder meer FC Volendam, NAC Breda en FC Dordrecht de eer aan zichzelf houden. 'Club en coach kijken deze week naar een oplossing om op een nette manier afscheid te nemen van elkaar', klinkt het.

Brandts heeft een aflopend contract en is volgend seizoen dus sowieso niet meer actief aan de Aalsterweg. Hetzelfde geldt voor keeperstrainer Maikel Aerts, die er niet goed op staat bij de spelers en zich ziek heeft gemeld. De afwezigheid van Brandts en Aerts wordt voorlopig opgevangen door Poortvliet, daarna gaat FC Eindhoven naar alle waarschijnlijkheid op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws